Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Μία Γεωλόγος κάθεται δίπλα σε έναν μηχανικό σε μια μακριά πτήση από Αθήνα προς Αυστραλία. Η Γεωλόγος γυρίζει προς το Μηχανικό και τον ερωτά εάν θα ήθελε να παίξει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ο Μηχανικός απλά θέλει να κοιμηθεί, έτσι ευγενικά μαζεύεται και γυρίζει προς το παράθυρο.
Η Γεωλόγος επιμένει ότι το παιχνίδι είναι πραγματικά εύκολο και διασκεδαστικό και του εξηγεί: "Θα σας κάνω μια ερώτηση, και αν δεν γνωρίζετε την απάντηση, θα μου πληρώσετε 5$. Στη συνέχεια, μου κάνετε εσείς μια ερώτηση, και αν δεν γνωρίζω την απάντηση, θα σας καταβάλω 5$."
Και πάλι, ο Μηχανικός αρνείται ευγενικά και προσπαθεί να κοιμηθεί. Η Γεωλόγος τώρα κάπως ταραγμένη, λέει, "Εντάξει, αν δεν γνωρίζετε την απάντηση θα μου καταβάλετε 5$, και αν δεν ξέρω την απάντηση εγώ, θα σας καταβάλω 50$!"
Η Γεωλόγος προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή του Μηχανικού με αυτόν τον τρόπο, όμως ο ίδιος δεν βλέπει το τέλος σε αυτό το βασανιστήριο αν δεν παίξει και για αυτό συμφωνεί με το παιχνίδι.
Η Γεωλόγος ερωτά το πρώτο ερώτημα: "Ποια είναι η απόσταση από τη Γη έως το Φεγγάρι;"
Ο Μηχανικός δεν λέει λέξη, αλλά βγάζει το πορτοφόλι του, παίρνει ένα νόμισμα των πέντε δολαρίων και το παραδείδει στην Γεωλόγο.
Τώρα, είναι η σειρά του μηχανικού. Ζητάει από την Γεωλόγο, να του απαντήσει: "Τι ανεβαίνει ένα λόφο με τρία πόδια, και τον κατεβαίνει με τέσσερα;" Η Γεωλόγος τον κοιτάζει με μια ματιά αμηχανίας. Βγάζει τον φορητό υπολογιστή κάνει τις αναζητήσεις της και ψάχνει όλες τις αναφορές. Συνδέεται μέσω του μόντεμ και της Airphone και αναζητά πληροφορίες στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Απογοητευμένη, στέλνει e-mail σε όλους τους συνεργάτες της που μπορεί αλλά δεν λαμβάνει καμία συγκεκριμένη απάντηση.
Μετά από περίπου μία ώρα, ξυπνά τον Μηχανικό και του τοποθετεί στα χέρια του 50$. Ο Μηχανικός ευγενικά παίρνει τα 50$ και επιστρέφει στην προσπάθειά του να κοιμηθεί.
Η Γεωλόγος όμως είναι κάτι περισσότερο από απογοητευμένη, κουνάει τον Μηχανικό για να ξυπνήσει και τον ερωτά: «Λοιπόν, για πές μου, ποια είναι η απάντηση;"
Χωρίς λέξη, ο Μηχανικός βγάζει το πορτοφόλι του, παίρνει ένα νόμισμα των πέντε δολαρίων και το παραδίδει στα χέρια της Γεωλόγου ενώ γυρίζει για να ξαναπάρει τον υπνάκο του.