Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΤΟ ΝΕΡΟ"

Κατά το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιείται στο Γυμνάσιο Ελεούσας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα "ΤΟ ΝΕΡΟ"
Οι συμμετέχοντες μπορούν να αναζητήσουν σε πρώτη φάση πληροφορίες για το νερό στις ιστοσελίδες:
http://www.rivernet.gr/
http://www.lakenet.gr/

STROMBOLI - ITALY

ΓΙΑ ΤΟ STROMBOLI ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από δημοσίευμα του Ηπειροτικού Αγώνα στις 30/1/2009 μαθένουμε για την αλλαγή σκυτάλης μετά από πολλά χρόνια στην Περιφερειακή Υπηρεσία της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα. Η Καίτη Στεφοπούλου διευθύντρια επί σειρά ετών στο κομμάτι από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Δρίσκο συνταξιοδοτείται. Η εταιρία «Εγνατία Οδός» αναζητά ήδη και φαίνεται να καταλήγει στον διάδοχο της κας Στεφοπούλου.
Το πρόβλημα όμως δεν έχει να κάνει με το ποιος αποχωρεί, αλλά, κυρίως με το ποιος ετοιμάζεται να έρθει. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Η.Α.» η διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. προσανατολίζεται στο να δώσει τη διεύθυνση του έργου όχι σε μηχανικό, αλλά σε γεωλόγο. Πρόκειται για κίνηση που είναι προ των πυλών και η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους μηχανικούς της περιοχής, αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο που ετοιμάζεται μάλιστα να παρέμβει στο ζήτημα. Το Επιμελητήριο αντιδρά γιατί σε ένα κατ’ εξοχήν τεχνικό έργο (και μάλιστα με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου) είθισται να προΐσταται διπλωματούχος μηχανικός...
Το ερώτημα είναι γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν επιλέγεται μηχανικός, αλλά η Εγνατία στρέφεται σε μια εξειδικευμένη ειδικότητα, αυτή του γεωλόγου… Μήπως εκτός από τεχνικά χαρακτηριστικά λαμβάνονται υπόψη και κομματικά; Ο υποψήφιος νέος διευθυντής είναι συγγενής του υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη. Ο Ιωάννης Ιωάννου είναι ήδη σήμερα αναπληρωτής διευθυντής της κας Στεφοπούλου από το 2006.
Βέβαια ούτε η συγγένεια, ούτε η ειδικότητα ενός στελέχους είναι από μόνες τους απαγορευτικές για την πλήρωση μιας καίριας θέσης. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν υπάρχουν ενστάσεις και για τα δύο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το αντικείμενο του στελέχους θα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην αφήνει ούτε ίχνος αμφιβολίας για το ότι είναι επαρκές για τη θέση. Ιδίως μάλιστα σε μία χώρα που η αξιοκρατία έχει μεγάλη ανάγκη την έξωθεν καλής μαρτυρίας.
Πάντως οι αντιδράσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο προέρχονται από όλες τις παρατάξεις και μάλιστα ήδη η Θεσσαλονίκη (όπου και η έδρα της εταιρίας Εγνατία Οδός Α.Ε.) έχει ειδοποιηθεί σχετικά με τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Τμήμα Ηπείρου.
Όμως κατά την γνώμη μας θα συμπληρώναμε εμείς καλό ειναι να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και η γνώμη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου το οποίο δεν αναφέρεται καθόλου διότι σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν μόνο άξιοι Μηχανικοί...

ΧΑΡΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ